Vodili smo mehatroničare u Nemačku u obilazak firme Tönnies

25 маја, 2022 0 Comments

Nemačka kompanija Tönnies zapošljava mehatroničare iz Srbije. Kao prvi korak ka zaposlenju u Nemačkoj, organizujemo u Beogradu pripremu za buduće mehatroničare pod nazivom Održavanje mehatronskih sistema, kao i kurs nemačkog jezika.

Nakon završenog procesa selekcije, izabrali smo kandidate koji odgovaraju traženom profilu za radno mesto mehatroničar. Izabrani kandidati su imali mogućnost odlaska u grad Rheda-Wiedenbrück u kome se nalazi sedište kompanije Tönnies kako bi posetili svoje buduće radno mesto. Obilazak je trajao 2 dana, a agenda je bila organizovana u 2 dela:

  1. dan: Dolazak u firmu, roštilj, upoznavanje sa budućim kolegama, odgovori i pitanja o poslu, uslovima i organizaciji rada u Tönnies-u.
  2. dan: Prezentacija firme, obilazak centralne proizvodnje, razgledanje mašina i radnog mesta.

Tokom ove posete, kandidati su imali priliku da uživo vide svoje buduće radno mesto, da se upoznaju sa budućim kolegama iz tima i da im postave sva pitanja koja ih interesuju vezano za opis posla, način rada i organizaciju radnih procesa.

Naredni korak ka zaposlenju u grupaciji Tönnies je obuka koja počinje sredinom juna, održava se u Beogradu i traje 5 meseci. Polaznici će imati 2 vrste obuka tokom trajanja programa:

  • Održavanje mehatronskih sistema kroz teoriju i praksu
  • Nemački jezik (nivo A2)

Dinamika programa će biti raspoređena na 3 dana nedeljno po 7 školskih časova – 4 časa mehatronike i 3 časa nemačkog jezika. Zaposlenje u Nemačkoj je planirano za početak 2023. godine, nakon završenog procesa nostrifikacije, položenog ispita iz nemačkog jezika (A2 nivo) i odobrene radne dozvole u ambasadi Nemačke.

Na našoj FB stranici Jobs in Deutschland možete pronaći više slika i videa koje smo napravili tokom posete firmi.

O nama

Tönnies Grupacija je evropski lider u proizvodnji mesa. Osnovana je 1971. godine kao mala porodična firma u Rheda-Wiedenbrück u Nemačkoj, a danas je kompanija koja ima uspešnu proizvodnju u 29 fabrika širom sveta.  Tönnies grupacija dnevno proizvodi 750 tona svežeg mesa i 100 tona smrznutih proizvoda, koje izvozi u 82 zemlje sveta i zato je u vrhu najvećih proizvođača mesa na svetu.

U Tönnies grupaciji zaposleno je više od 16.500 radnika iz 87 zemalja sveta, a kompanija svake godine primi i 100 novih pripravnika. Svi zajedno čine jedan veliki tim. Otvorenost, poštovanje, pouzdanost i pravičnost među zaposlenima su vrednosti na kojima počiva uspešnost timskog rada u Tönnies grupaciji.

Welcome to the Tönnies Group (toennies.de)